Inglise kööki iseloomustab lai valik külmi suupisteid, eriti kala gourmet ja sandwichid. Esimeseks toiduks on enamasti puljong või püreesupp. Inglased armastavad lihatoitu: vasika-, looma-, lambaliha ja väherasvast sealiha naturaalsel kujul. Rahvustoiduks peetakse rostbiifi ja biifsteeki, mida võib kohata restoranimenüüdes kõikjal maailmas, kuid mis kohe reedavad oma anglosaksi päritolu. Liha juurde antakse erinevaid kastmeid, kõige tihemini tomatikastet, lisandiks kartuleid või teisi juurvilju. Inglise köögis on laialt levinud kõikvõimalikud pudingud, mis võivad olla sobilikud nii põhiroaks (lihast, tangudest, juurviljast) kui ka magustoiduks. Inglased tarbivad väga vähe leiba, jookidest on kõige suurema populaarsuse saavutanud tee. Teed juuakse nii pärast hommiku-, lõuna- kui ka õhtusööki ning seda serveeritakse tavaliselt koos piimaga. Ka õlu on populaarne, eriti vaadiõlu, samuti viski, rumm ja portvein. Inglismaal hinnatakse kõrgelt yorkshire`i kööki, mida peetakse ka maailmas üheks parimaks.