Hawaii köök on väga mitmekülgne ja suuresti mõjutatud ajaloolise tausta poolt. On olemas näiteks Antiik-Hawaii köök (300 AD-1778). Hiljem lisandusid sinna veel erinevad toidukultuurid ja tänapäeval päris lõpuni autentset Hawaii toitu polegi võimalik leida. Hawaii pärismaalased kalastasid palju, istandasid kookospähklipuid, suhkruroogu, pataati ja jampssi - kala ja liha küpsetasid maapõue ehitatud ahjudes. Peale 1778. aastat hakkas Hawaiile rohkelt sisse voolama Euroopa ja Ameerika missionäre, kes tutvustasid oma roogasid ja lõid saartele suuri taimeistandusi. Alates 1930ndatest immigreerus saartele arvukalt tööjõudu ka Hiinast, Koreast, Jaapanist, Filipiinidelt ja isegi Portugalist. Tohutu eri rahvuste sisseränne on jätnud sügava jälje Hawaiilaste toitumisharjumustesse. Seega võib Hawaii kööki pidada üheks kõige multikultuursemaks maailmas.