Ukraina toiduainete valik on rikkalik ja laialdane, toidu valmistusviisid on mitmekesised. Võrdlemisi vähe valmistatakse muna- ja kohupiimatoite, kuid lihatoitude hulk ning valmistusviiside leidlikkus on loonud mitmeid ülemaailmselt tunnustust leidnud retsepte. Kiievi kanakotletid, Ivovi bitkiid jne. Ka kalatoite valmistatakse väga maitsvalt ning huvitavalt. Põhitoiduna kasutatakse rohkesti ube ja herneid, samuti meil unustusse vajunud läätsi.
Kõige tuntumad ukraina toitudest on aga supid. Borshide valik ukraina köögis on rikkalik: peale üldtuntud ukraina borshi veel kiievi, volõõnia, poltaava, tshernigovi ja roheline borsh. Ja suppides kasutatakse peale veiseliha tihti veel lamba-, hane- või kanapuljongit. Ukraina borshid on paksud, nendesse pannakse peete, kuivatatud türgi ube, õunu, spinatit, oblikaid, tomateid jne. Sageli keedetakse borshi savipotiga ahjus. Suvel valmistatakse külmi suppe tomatimahlas, millesse lisatakse keedetud kartuleid, herneid ja porgandeid ning nende keeduleent.
Levinud on ka  erinevad pirukad ja täidisega pannkoogid.
Toite maitsestatakse sageli hapude maitseainetega: äädika, tomatipüree, kalja ja õuntega. Vürtsidest on püsivalt kasutuses loorberileht, pipar, vürts, nelk ja kaneel. Maitserohelisena on esikohal petersellilehed ja till.